Alles wat je kunt doen om jezelf te beschermen tegen Corona

Corona: vorig jaar leek het slechts iets waar we maar kort mee te maken zouden hebben. Maar het virus bleek een blijvertje, moeilijk te doorgronden en lastig tegen te houden. Stoffen mondkapjes dragen in het openbaar vervoer, winkels en in publieke ruimtes, anderhalve meter afstand houden, je laten testen bij klachten, je handen stuk wassen… Inmiddels kunnen we de maatregels tegen het virus wel dromen. Hoelang we er nog aan vast zitten is niet te zeggen, dus dan kan je maar beter voorbereid zijn. Schaf bijvoorbeeld een berg stoffen mondkapjes aan en maak een afspraak bij klachten, bijvoorbeeld een afspraak coronatest maken bij Coronatestnederland.nl.

De maatregels zijn er niet voor niks

Want alleen door je aan alle maatregelingen te houden, dus door een stoffen mondkapje of een ander mondkapje te dragen, door afstand te houden, door je te houden aan het maximale bezoek dat je mag ontvangen, door je handen stuk te wassen, door je te laten vaccineren als het mogelijk is, door je te laten testen bij klachten en door je te houden aan de avondklok, zal het virus uiteindelijk beheersbaar worden en kunnen we terug naar ons oude leven.

Stoffen mondkapjes

Het is begrijpelijk dat je liever zonder dan met een mondkapje rondloopt en/of rondreist. Vaak ziet het er namelijk toch uit alsof je in het ziekenhuis of bij een tandartsenpraktijk werkt. Uiteraard, het gaat om het effect, maar we willen er toch wel een beetje leuk uit blijven zien. Niets menselijks is ons vreemd. Gelukkig zijn er inmiddels genoeg aanbieders die stoffen mondkapjes maken. Ze zijn te verkrijgen in verschillende vormen, met diverse patronen en in allerlei verschillende mooie kleurtjes. Dus zelfs de fashionista onder ons zullen er altijd wel eentje kunnen vinden die past bij hun outfit van de dag. Dat is dus geen reden om geen stoffen mondkapje te dragen in het ov, in de supermarkt en in winkels.

Goed met het mondkapje omgaan

Maar natuurlijk kun je ook gewoon gaan voor een degelijk en simpel stoffen mondkapje. Het is maar net waar jij je prettig bij voelt. Het belangrijkste is dát je er eentje draagt. En dat je er goed mee omgaat. Dit houdt in dat je de binnenzijde niet met je handen aanraakt, dat je je handen ervoor en erna goed was, dat je hem zowel over je mond als neus doet en dat je hem, als je klaar bent met dragen, voorzichtig wegstopt. En uiteraard, als je een stoffen mondkapje in plaats van een wegwerpmondkapje draagt, dat je hem af en toe in de wasmachine wast op 60 graden.

Zo goed als nieuw

Laat hem daarna drogen aan een wasrekje, zodat hij niet kan krimpen in de droger, en hij is weer zo goed als nieuw en klaar om je omgeving een beetje te beschermen tegen het vervelende virus. Natuurlijk, het zal niet 100% het virus tegenhouden, maar het is vooral bedoeld zodat jij andere mensen in jouw omgeving minder makkelijk en snel kunt besmetten met het virus. En dat is natuurlijk ook wat waard, zo niet, alles. Want “alleen samen krijgen we corona onder controle”, dat weet je inmiddels vast wel.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *