De bekendste jurken gedragen door beroemdheden

Beroemdheden staan vaak in de schijnwerpers vanwege hun stijlvolle kledingkeuzes, vooral als het gaat om speciale gelegenheden zoals rode loper-evenementen en prijsuitreikingen. Hier zijn enkele van de meest iconische jurken die door beroemdheden zijn gedragen en die de geschiedenis van de mode hebben beïnvloed. Wist je dat veel kledingstukken voor de middenklasse ook gebaseerd zijn op kledingstukken die gedragen worden door beroemdheden? Je kunt op verschillende internetsites, zoals thestorewoerden.nl, in de meeste gevallen kledingstukken vinden die lijken op kledingstukken van bekende, dure merken.

De zwarte audrey hepburn jurk

Een van de meest tijdloze en herkenbare jurkjes is de zwarte jurk die Audrey Hepburn droeg in de film “Breakfast at Tiffany’s”. Deze iconische jurk, ontworpen door Hubert de Givenchy, heeft een eenvoudig silhouet met een hoge halslijn en een bijpassende parelketting. Audrey Hepburn zette met deze jurk een trend voor ingetogen elegantie en klassieke stijl, die tot op de dag van vandaag wordt bewonderd.

De prinsessenjurk van Lady Diana

De trouwjurk van Lady Diana Spencer, die ze droeg tijdens haar huwelijk met Prins Charles in 1981, is een van de meest iconische jurken in de geschiedenis van de mode. De jurk was ontworpen door David en Elizabeth Emanuel en kenmerkte zich door de volumineuze rok, de lange sleep en de romantische details zoals kant en pofmouwen. Deze jurk inspireerde talloze bruiden over de hele wereld en heeft een blijvende invloed op trouwjurken.

De groene Versace jurk van Jennifer Lopez

Een van de meest gedenkwaardige momenten in de modegeschiedenis was toen Jennifer Lopez de groene Versace jurk droeg tijdens de Grammy Awards van 2000. De jurk met een diep uitgesneden halslijn en een opvallende print trok wereldwijd de aandacht en heeft de term ‘jurk die de wereld heeft gebroken’ verdiend. Deze gewaagde keuze zette J.Lo’s naam stevig in de modegeschiedenis.

De met gala kim kardashian jurk

De Met Gala staat bekend om extravagante en gedurfde outfits, en Kim Kardashian’s look in 2019 was daar geen uitzondering op. Haar huid strakke, beige jurk ontworpen door Thierry Mugler creëerde een illusie van een natte look en omhulde haar als een tweede huid. De jurk benadrukte haar figuur op een unieke en controversiële manier, en zorgde voor veel gesprek en discussie in de modewereld.

 

De gele belle jurk van emma watson

Emma Watson bracht Disney’s Belle tot leven in de live-action remake van “Beauty and the Beast” en haar iconische gele jurk is sindsdien een favoriet bij veel fans. De jurk, met zijn flatterende snit en klassieke uitstraling, bracht een moderne draai aan het geliefde personage. Het liet zien dat een oude favoriet opnieuw kan worden geïnterpreteerd en relevant kan blijven in de modewereld.

De marilyn monroe witte jurk

Een van de meest iconische beelden in de filmgeschiedenis is Marilyn Monroe die staat boven een luchtrooster met haar witte jurk wapperend in de wind in de film “The Seven Year Itch” uit 1955. Deze scène leverde een van de meest iconische beelden van de popcultuur op. De jurk, ontworpen door William Travilla, is een symbool geworden van vrouwelijke allure en blijft tot op de dag van vandaag een bron van inspiratie voor modeontwerpers en liefhebbers.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *