Jouw handomvang en vingermaat meten

Een nieuw paar winterhandschoenen, een trouwring of stoere motorhandschoenen. Veel mensen moeten er ooit aan geloven: hun handmaat en vingermaat meten. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Niemand die het weet. Maar wij wel! En we delen die kennis graag met je.

Handomvang meten of one-size kiezen?

Nu denk je misschien: “Mijn handomvang meten, wat een gedoe. Ik kies wel one-size handschoenen!” Maar dat is niet altijd handig. Zo moet je bij bijvoorbeeld motorhandschoenen of skihandschoenen precies de goede maat hebben. Anders verlies je grip op het stuur of je skistokken. En eerlijk is eerlijk, doodgewone winterhandschoenen op maat zitten ook wel zo lekker. Genoeg reden dus om wel in de matentabel te duiken!

Alleen moet je dan eerst weten welke maat jij hebt. En daarvoor moet je dus jouw handomvang meten. Onze twee favoriete manieren:

  • met een meetlint om je knokkels
  • met een touwtje om je knokkels en dan dit touwtje langs een meetlat leggen

Gefeliciteerd, nu weet je jouw handomvang! En kun je in de maattabel van de webshop kijken of aan de winkelmedewerker vragen welke maat bij jouw omvang past.

Maar soms valt jouw handomvang tussen twee handschoenmaten in. Welke moet je dan kiezen? Onze tip: kijk naar de lengte van jouw vingers. Heb je korte vingers, kies dan de kleinere handschoenmaat. En als je lange vingers hebt, kun je beter de grotere van beide handschoenmaten nemen.

De ringmaat van jezelf of jouw partner meten

Of je nou een vriendschapsring, een verlovingsring of zelfs trouwring nodig hebt, een ding moet je van tevoren zeker weten: de ringmaat. Want te grote ringen vallen per ongeluk van de vinger af, terwijl te kleine ringen niet eens aan de vinger te schuiven zijn. En juist een vriendschaps- of liefdesring moet lang blijven zitten!

Online staan allerlei tips om de ringmaat te meten. Maar niet alle tips werken echt. Die van ons gelukkig wel.

  • Heeft jouw vriend(in) al een ring die goed past? Pak dan die ring en leg ´m langs een meetlat. Meet de binnendiameter.
  • Heeft jouw vriend(in) geen ring die goed past? Loop dan eens samen een juwelierszaak binnen. Of ga gezellig naar de Douglas en pas samen wat leuke ringen. De maten staan vaak op het labeltje bij de ring.

 

“Maar ik wil dat het een verrassing is!” Nou, dan ga je gewoon een paar maanden van tevoren naar een winkel toe. Zodat je de ringmaat alvast hebt. In goede relaties is het namelijk geen verrassing dat je een vriendschapsring of verlovingsring wilt. Maar wel wanneer die er komt. En dat is nou juist het spannende! Dus zorg dat je een paar maanden of zelfs jaar van tevoren alvast de ringmaat weet.

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *