Kersttruien, van ludieke grap tot vaste waarde

Als er één periode in het jaar is waarbij we er netjes en goed gekleed bij lopen, dan is het de kerstperiode wel. Eerste en Tweede Kerstdag zijn de dagen waarop pakken, stropdassen, jurken en dergelijke ineens wel uit de kast komen. En na de kerstdagen weten we vaak ook niet hoe snel we deze kleding weer in de kast moeten hangen. Toch is er langzaam maar zeker een kleine kentering in dit beeld waar te nemen. De kersttrui heeft namelijk een paar jaar geleden zijn intrede gedaan. Wat lijkt te zijn begonnen als een grap is inmiddels opgepikt door de commercie. Hierdoor is er een compleet nieuwe kledingstijl rond kerst ontstaan, genaamd “kersttrui”.

 

 

Hoe ziet een kersttrui er eigenlijk uit?

Eén ding is zeker als het om deze truien gaat, je valt er in op. Het zijn (gebreide) truien met een opvallende en grappige print die gerelateerd is aan de kerst. Rudolf het rendier, de kerstman en de kerstboom zijn dan ook altijd ruim vertegenwoordigd. De tekst “Merry Christmas” is bijvoorbeeld een tekst die eigenlijk niet mag ontbreken. Omdat de teksten en afbeeldingen op een trui voor de kerst vaak erg komisch zijn spreken veel mensen ook wel over foute kersttruien. Maar fout of niet, we kunnen simpelweg niet meer om de kersttrui heen.

 

Wanneer draag je er een?

Uiteraard draag je een dergelijke trui met kerst, dat moge duidelijk zijn. In de kerstperiode zijn er echter verschillende gelegenheden waarbij je gekleed in een kersttrui voor de dag kunt komen. Zo zijn er veel vriendengroepen die rond kerst met elkaar afspreken in de kroeg of die samen met elkaar een hapje gaan eten. Als je met de hele vriendengroep afspreekt om een kersttrui aan te trekken, dan is dit de start van een gezellige avond. Ook op het werk zie je ze steeds vaker opdoemen. Waar de dag voor kerst het winkelpersoneel vaak “op sjiek” in de winkel loopt of achter de kassa zit, zo draagt het winkelpersoneel steeds vaker een kersttrui. Dit geeft een heel andere sfeer in de winkel. Een ongedwongen en informele sfeer en daar voelen zowel de klanten als het personeel zich vaak prima bij. De meeste bedrijven organiseren in deze periode vaak een kerstborrel. Een mooi moment om even met collega’s bij te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje en om het kerstpakket in ontvangst te nemen. Op deze gelegenheid een kersttrui dragen is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld.

 

Kersttruien voor iedereen

Ze zijn er echt voor iedereen, van klein tot groot, van jong tot oud en voor elke portemonnee. Er is een grote collectie goedkope kersttruien op de markt en juist deze goedkope truien zijn aantrekkelijk om te kopen als je ze wil gebruiken als grap voor bijvoorbeeld personeel of vriendengroep. Kijken we naar de kersttrui dames en de kersttrui heren, dan zien we ook hier dat je een enorme keus hebt. Het grote verschil tussen de versies voor dames en voor heren is over het algemeen de kleur. Qua teksten en afbeeldingen zit er eigenlijk geen verschil tussen deze truien. Ook het aanbod van deze kledingstukken voor kinderen is groot. Het is altijd een fantastisch gezicht om een heel gezin met kersttruien aan binnen te zien komen. Zeker de wat jongere kinderen stelen hierbij natuurlijk de show.

 

Als je op zoek bent naar het grootste aanbod en de voordeligste prijzen, dan koop je jouw trui online. Als je online op zoek gaat naar kersttruien, dan kom je er al snel achter dat kerstruien zich in de loop van slechts enkele jaren hebben ontwikkeld tot een geheel eigen genre binnen de kerstmode. Rest er nog maar één vraag … wat trek jij deze kerst aan?

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *