Teekwerende tuinkleding

Teekwerende tuinkleding

Wist u dat de meeste tekenbeten opgelopen wordt in de eigen tuin? Een vaststaand gegeven waarvan veel mensen niet op de hoogte zijn. Jaarlijks lopen veel mensen de door teken overgebrachte ziektes Lyme-Borreliose en FSME op. Bescherm uzelf tegen dit kleine vervelende insect door teekwerende tuinkleding te dragen.

De meeste mensen weten wel dat ze hun kleding moeten aanpassen als ze de bossen in gaan. Soms zie je mensen met hun broek in de sokken gestopt en met lange mouwen aan op dagen dat het 30 graden is. Vervelend en misschien niet zo modieus maar wel verstandig. Ook is het beter om een lichte kleur te dragen. Teken reageren hier minder op.

Bovenstaande maatregelen zijn in principe prima wanneer u af en toe eens een wandeling maakt in het bos. Anders wordt het wanneer u voor uw werk veel in de buitenlucht moet werken. Misschien bent u boswachter of hovenier, dan bent u vaak te vinden in tuinen, parken of bossen. In dit geval is het zeker verstandig om extra maatregelen te nemen in de vorm van teekwerende hovenierskleding.

Er zijn een aantal merken in de markt die kleding verkopen waar een speciale, voor de mens onschadelijke, stof aan toegevoegd is. Wanneer een teek in contact komt met deze kleding wordt hij bedwelmd en overlijdt vervolgens. U vermindert hierdoor de kans op tekenbeten drastisch.

De meeste effectieve manier om uzelf te beschermen is door de diverse kledingstukken met elkaar te combineren. Denkt u hierbij aan sokken, broek, trui, jas en pet. Juist het hoofd, en dan vooral de haargrens is een geliefde plek voor een teek om zich te nestelen. Dit wordt helaas vaak vergeten.

 

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *