Wat is rotating equipment?

Misschien dat je de  naam weleens voorbij hebt horen komen of dat je er nog nooit van gehoord hebt. In deze blog leg ik je uit wat het precies inhoud, want als je je er eenmaal in verdiept is het best interessant! Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel ook iets meer een beeld hebt bij het begrip rotating equipment.

 

Rotating equipment

Rotating equipment is een term die vooral wordt gebruikt in de olie- en gas industrie om mechanische componenten te beschrijven die kinetische energie gebruiken om vloeistoffen, gassen en andere proces materialen te verplaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan motoren, compressoren, turbines, pompen, generatoren, blowers en versnellingsbakken.

 

Wat is kinetische energie?

Kinetische energie wordt ook wel bewegingsenergie genoemd. Het is een vorm van energie wat een voorwerp in zich heeft doordat het beweegt. De massa en snelheid bepalen hierbij hoe veel energie er opgewekt wordt. Je kunt je misschien wel voorstellen dat dat met grote machines gepaard gaat, wanneer het bijvoorbeeld gaat over het winnen van olie. Deze bewegingsenergie techniek vind zowel onshore plaats als ofshore, maar dit leg ik later uit in het artikel.

 

Wat doen rotating equipment monteurs?

Als rotating equipment monteur houd je je bezig met het onderhouden, de rivisie en de reparatie van mechanische componenten uit de olie- en gas en de chemie en energie industrie. Dit werk kun je zowel doen in Nederland, maar ook in het buitenland zijn er banen genoeg! Mocht je dus de ambitie hebben om de wereld te verkennen en lijkt het jou wel leuk om te werken al rotating monteur? Is dit de uitgelegen kans! Verder verdien je als rotating equipment monteur voor de opleidingseisen meer dan gemiddeld en heb je al snel de mogelijkheid om door te groeien, doormiddel van het opdoen van ervaring!

Author: admin

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *